Topp 5 : mine favoritt reisemål

Ayvalik, Tyrkia

Et sted jeg mest sannsynlig aldri hadde hørt om hvis det ikke hadde vært for Riccardo. Moren til Riccardo er tyrkisk, og derfor har de et feriehus i Ayvalik (som hun pleide å reise til i barndommen). Ayvalik ligger på nord-vest siden av Tyrkia, mot Hellas. Strendene er uendelig lange og hvite, havet er krystallklart og solen skinner alltid. Jeg tror ikke det er mange turister fra andre land enn Tyrkia som pleier å ta feriene sine dit, som jeg har lagt merke til. Jeg har vært der to ganger nå, og jeg elsker det! Vi har leid en båt med vår egen kaptein og kokk som lager mat til oss når vi er der, skikkelig luksus! Da reiser vi rundt til forskjellige øyer å dykker, soler og fisker. For meg er det en skikkelig drømmedestinasjon.

Orlando, USA

I 2009 reiste mamma, pappa og jeg til USA for å besøke familien min som bor i Texas. Sammen med tante, onkel, de to kusinene mine og fetteren min reiste vi to uker til Orlando i Florida. Hovedmålet med ferien for oss barna var nok helt klart Disneyworld. Vi klarte å besøke alle Disney parkene i løpet av de to ukene vi var der. Ferien bestod av mye forskjellig, men det er liksom Disney som har brent seg fast i mine minner som helt magisk. Om jeg får muligheten skal jeg helt klartreise dit med mine barn i fremtiden.

Venezia, Italia

Sommeren 2011 dro mamma, pappa, en god veninne av meg og jeg på roadtrip fra Norge til Kroatia. Målet var å besøke steder vi hadde lyst til på veien, for å så være to uker i Kroatia før vi kjørte hjem igjen. På vei til Kroatia var vi innom Italia, og hadde en fantastisk dag i vakre Venezia. Jeg var såpass ung på det tidspunktet at jeg egentlig ikke hadde noen anelse om hva vi gikk til før jeg kom dit, og jeg ble helt forelsket i den vakre byen. Jeg husker at jeg tenkte at byen var så romantisk, og at jeg veldig gjerne ville reise dit med en kjæreste i fremtiden. Det er jo noe helt spesielt med alle de små kanalene som er fylt av gondoler som styres av en person som står bak på båten. Jeg har så lyst til å reise tilbake med Riccardo for å få oppleve det sammen med han.

Colfosco, Italia

Tidenes skiferie! I mars 2018 inviterte Riccardo meg med på skiferie i nord-Italia for første gang. Vi reiste sammen med onkelen til Riccardo og en god venn av han. Etter 8 timer i en stappfull bil fra Roma, kom vi endelig frem til Colfosco. Der hadde Riccardo booket oss på et fantastisk hotell og selvfølgelig booket oss tidenes rom. Utsikten fra balkongen vår var utrolig.

Hver dag bestod av mange timer i slalombakken rundt hele fjellet, og mange stopp på barer underveis. Etter det dro vi alltid noen timer i spaet, fikk massasje, ansiktspleie, var i badstue og jacuzzi. Hver middag var 7 retter, og vi hadde var faste kelner og bord hver dag. Vi reiste også i mars 2019, men det ble naturligvis ikke noen tur på oss i 2020. Forhåpentligvis får vi reist neste år!

Kreta, Hellas

Flere av somrene mine da jeg vokste opp ble tilbrakt i Hellas sammen med familien min. Mitt favorittsted er Kreta, siden det er dit vi har reist mest. Jeg får en sånn ro inni meg når jeg reiser dit, og føler meg liksom så hjemme der på en eller annen måte. Når vi har reist dit har feriene bestått av mye soling, bading og familietid, så det er virkelig noe jeg savner som jeg håper vi kan gjøre igjen snart.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg