Pagnanelli

Hei fine dere! Nå skal dere få et tips om en restaurant som er et absolutt MUST om du skal til Roma på ferie. Restauranten ligger ca 25 minutter kjøretur fra Roma sentrum, rett ved der vi bor. Pagnanelli er en så fantastisk romantisk Italiensk restaurant, og jeg kan ikke engang beskrive for dere hvor god maten er. De har alt du måtte ønske fra sjømat, kjøtt, pasta og de nydeligste dessertene som du også kan nyte nede i den vakre vinkjelleren.

I dag tok vi turen dit for lunsj, noe som ser ut til å være den nye søndags tradisjonen vår – haha. Det er jo bare så hyggelig å unne seg litt romantikk og luksus i hverdagen! Vi har spist så utrolig mye godt i dag, bøffel, trøffel pasta, diverse kjøttretter og hvit sjokolade mousse til dessert.

Jeg har aldri sett byen så full av mennesker før, og ikke minst restauranten. Det var flaks at Riccardo hadde ordnet oss et bord fra før av. Det er også et godt tips om du ønsker å besøke denne restauranten, bestill bord i god tid. Vi var heldige å fikk et nydelig bord med utsikt over innsjøen. En liten funfact er jo også at denne innsjøen egentlig ligger på toppen av en kjempe gammel vulkan.

Etter mange timer med mat og vin har vi kommet oss hjem til Nala, som var helt overlykkelig over at vi var hjemme igjen. Stakkars liten, jeg får så vondt av henne hver gang vi drar ut av huset. Hun ser så trist ut. Vi har faktisk snakket om å muligens skaffe enda en hund i fremtiden, slik at hun ikke blir så ensom. Vi har jo både tid og mulighet til en hund til, så vi får se om det er noe vi kanskje velger å gjøre.

Planen vår var egentlig å lage taco i kveld, men det tror jeg ingen av oss orker etter den enorme lunsjen vår i dag. Taco får vente til i morgen. Nå skal jeg ta av meg sminken og ta på en ansiktsmaske som jeg kjøpte på Sephora her om dagen. Om den er bra skal jeg tipse dere om den. Jeg ønsker dere en kjempe fin søndag videre!

Der kom høsten til Italia

I dag kan jeg virkelig se at høsten endelig har kommet til Italia. Da vi våknet i dag var det nesten som om fargene på trærne hadde skiftet fra grønt til alle de vakre høstfargene sånn helt over natten. Det har vært litt merkelig for meg å være her i høst, for jeg er ikke vant til at det er varmt og sommer helt til midten av oktober. Ikke misforstå meg, jeg skal ærlig innrømme at det har vært deilig å kunne gå i t skjorte frem til nå, men det er noe med den følelsen av å kunne sette seg under pleddet med en kopp kakao å se ut på høstfargene utenfor vinduet med god samvittighet. Det er kanskje en norsk greie det der med å ha dårlig samvittighet for å sitte inne på en varm sommerdag? Den sitter dypt inne hos meg hvertfall.

 

Nala var helt i ekstase da hun så de gigantisk store bladene som hadde falt på bakken. Jeg skulle nesten ha filmet henne da jeg slapp henne ut i dag tidlig. Hun løp rundt i en fryktelig fart å bare hoppet i bladene, det var gøy å se henne så entusiastisk over blader.

I dag har vi vår faste datenight med Riccardo, for i dag er det nemlig Skal vi danse på tv. Det er så gøy at Riccardo har blitt like glad i programmet som meg, eller kanskje han bare later som fordi han synes det er hyggelig å ha noe å se på sammen? Uansett så gjør vi alltid en liten greie ut av disse lørdagene med litt prosecco og kanskje litt godteri.

Vi skal en tur ut på en liten roadtrip i kveld også. Jeg vet egentlig ikke helt hvor vi skal for det er Riccardo som har invitert meg med, men jeg er sikker på at det blir en koselig tur sammen!

Jeg håper deres helg er strålende, og jeg ønsker dere en fin helg videre!

En liten oppdatering fra Roma

Hei fine!

Nå kan jeg endelig puste lettet ut, for nå har vi fått bekreftet at kjøkkenet vårt også skal være klart før jul! Jeg kan ikke beskrive hvor glad dette gjør meg. Jeg gleder meg til å bake julekaker, lage taco og å bare rett og slett leve litt mer normalt. Da betyr det at vi får dører, kjøkken og bad klart de neste ukene, tenk så luksus!

I dag har jeg tatt i bruk vaffeljernet som jeg fikk av mormor og morfar før jeg reiste, og det var jo bare så koselig å spise noe som føltes så hjemme! Jeg har egentlig ikke laget noe særlig vafler før, men jeg synes de ble ganske vellykket uansett. Det mente hvertfall svigermor, Riccardo og Nala – hehe. Det er små ting som dette som gjør at jeg føler meg mer og mer hjemme for hver dag. Jeg har endelig fått mye av klærne mine inn i skapene, fått ut tingene mine fra esker og nå har jeg fått ut litt av tingene mine på kjøkkenet også.

Dagene har vært veldig hektiske i det siste, og som dere vet er det mye nytt å bli kjent med og å vende seg til. I tillegg har moren til Riccardo kommet hit så vi prøver å ha litt kvalitetstid sammen oppi det hele. Foreløpig ser helgen og uken som kommer ganske rolig ut for oss, men det kan jo også endre seg fort. Om akkurat en uke i dag kommer min gode venninne Lisa på besøk fra Norge, og det gleder jeg meg skikkelig til! Jeg savner henne masse masse, så det skal bli godt med litt veninnetid.

Flere oppdateringer kommer etterhvert! Jeg ønsker dere en strålende helg videre!

Nala 1 år!!

Hipp hurra for den fine, rare, søte, smarte og snilleste hunden jeg vet om!! Tenk at den lille valpen som jeg plukket opp på lille julaften i fjor, allerede er blitt et helt år! Jeg kan ikke skjønne hvor tiden har blitt av.. Nala kom inn i livet mitt på en tid hvor jeg virkelig trengte den nærheten og tryggheten som hun har gitt meg. Hun har hjulpet meg gjennom veldig mye, og jeg er så evig takknemlig for at jeg har fått æren av å være hennes “hundemamma”.

Helt siden dag en har hun overrasket meg med hvor lett hun lærer nye ting, og hvor flink hun er til å tilpasse seg nye situasjoner. Hun har måttet være med på flere flyttinger i forbindelse med at vi har hatt vannlekkasje hjemme, og at vi flyttet til Italia. Nala har taklet dette bedre enn jeg noen gang kunne trodd. Så lenge hun er med mammaen sin så klager hun aldri på noen ting. Hun er faktisk så flink til tider at vi nesten får litt dårlig samvittighet.

Nala er ekstremt viktig for meg, mye mer enn jeg noen gang kunne forestilt meg. Hun er en skikkelig stor trygghet for meg, og hun har lært meg så mye allerede. Jeg er så heldig som har fått henne i livet mitt! I dag skal vi feire Nala med tyggebein, nye leker og en lang tur i favoritt parken hennes her i Italia. Gratulerer ned dagen til fineste Nala!

Lago di Nemi

Hei fine dere!

Nå skal jeg gi dere et tips om et sted å besøke som kanskje ikke de fleste vet om når de reiser til Roma. Like utenfor Roma sentrum finnes det en liten innsjø som heter Lagt di Nemi. Ved denne innsjøen er det en fantastisk liten italiensk by i fjellsiden som heter Nemi. Byen er kjent for fantastiske kaker med jordbær, og for sine utrolig sjarmerende små gater. I dag tok en venninne meg med dit for å ha en liten gåtur og selvfølgelig en liten kake. Jeg har aldri vært her tidligere, men nå er jeg helt overbevist om at dette er et av de fineste stedene jeg har vært noen gang. En så romantisk plass, og så idyllisk.

 Jeg er så takknemlig for at jeg fikk sett denne fantastiske lille byen, og jeg anbefaler deg å ta en tur hit om du er i Roma.

I morgen har selveste Nala bursdag, og jeg tenker å ta henne med til den nydelige parken i Vivaro. Hun likte seg så godt der, så det synes jeg hun fortjener på bursdagen sin. Tenk det – Nala har blitt et helt år! Hvor ble det av den lille valpen som jeg hentet lille julaften? Hun er så fin og god, vi kunne ikke vært mer heldige! Akkurat nå ligger hun helt utslitt i sengen sin etter den lange gåturen vår i vakre Nemi. Jeg skal fortsette med klesvask og tenker at jeg skal få med meg litt tv før jeg går å legger meg. Jeg ønsker dere en strålende kveld videre!

Vivaro

God kveld!

Jeg håper alt er bra med dere! Som jeg nevnte i gårsdagens blogginnlegg så tok vi med oss Nala på en velfortjent langtur i dag. Hun har vært så rolig og god å ha med å gjøre på alt nå under flyttingen, så jeg har hatt alt for dårlig samvittighet for henne. Hun som er vant til å løpe masse fritt i skogen, kommer plutselig til trange gater med biler og kaos. Hun har som sagt taklet dette meget bra, men jeg vet at hun helt klart trenger å få ut mer energi enn som så. Det kryr av store flotte parker i nabolaget vårt, men absolutt alle har et stort skilt med hund forbudt på utsiden. Det har gjort meg stresset, for jeg vil jo så gjerne at Nala skal få seg noen fine turer, og ikke minst få lekt litt med andre hunder. Dette har jeg selvfølgelig nevnt til Riccardo ved flere anledninger, så i dag overrasket han oss med å ta oss med til en helt nydelig park som het Vivaro. Egentlig tror jeg denne parken tilhører en gård som driver med hester, men en stor del av gården er åpen for alle som måtte ønske. Det var helt nydelig å komme bort fra byen og ut  til de store åpne slettene. Både Nala og jeg var i lykkerus, og jeg tror vi følte oss like hjemme der begge to. Endelig kunne Nala løpe fritt, og vi kunne gå en lang tur helt uavbrutt og bare nyte den fine dagen.

Parken var virkelig enorm, og så vakker! Jeg kan ikke få sagt hvor lettet jeg er av å ha et så fint sted bare en liten kjøretur unna huset vårt. Det var som om jeg bare følte meg mye mer hjemme her med en gang. 

Nala fikk seg også noen nye venner i dag, og det var så koselig å se hvor glad hun ble for å kunne leke med andre hunder igjen. Så nå er vi like fornøyde og lettet alle tre!

Vi har ikke bare gått rundt i solen å koset oss i dag, men nok en gang måtte vi tilbake til der vi har bestilt dørene til huset vårt fra, for å bekrefte noen bestillinger. Først fikk vi beskjed om at vi måtte leve uten dører i huset helt til i januar, men nå virker det som om vi heldigvis får dører før jul. Det skal bli veldig deilig kjenner jeg. Vi har også fått besøk av en møbelsnekker som blant annet skal hjelpe oss med kjøkken øy og walk in closet. Det blir gøy!

Nå skal jeg slappe av litt på sofaen før jeg går å legger meg. Ha en fin kveld videre!

3 dager i Roma

God kveld fine dere!

Endelig har jeg tid og mulighet til å oppdatere dere her på bloggen igjen. Dagene har flydd avgårde etter at Riccardo kom tilbake fra jobb i England. Vi prøver å utnytte tiden vi har nå før han drar tilbake til å fullføre oppussingen vår. I dag har vi nok en gang vært å bestilt dører og en ny kjøkkenbenk. Det er veldig gøy å holde på med dette prosjektet, men fy søren så sliten man blir!! I dag fikk vi også vite at dørene våres tidligst blir ferdige til januar, så nå har vi måttet smøre oss med mye tålmodighet her. I tillegg lever vi uten kjøkken om dagen, så det går mye i sushi og pizza om dagen.. Jeg må ærlig innrømme at det skal bli veldig godt å endelig kunne lage litt mat igjen, men dette tar som alt annet også veldig lang tid, dessverre. Jeg kjenner at jeg blir ganske oppgitt over at alt tar så lang tid, men da setter jeg vel ekstra pris på det når huset er ferdig.

I går hadde vi en fantastisk dag i Roma sentrum. Solen stekte godt, og temperaturen var helt oppe i 27 grader! Tenk det, i midten av oktober?! Vi fikk tatt oss en god lunsj, og handlet noen gaver. Det merkes godt i gatene at landet begynner å åpne opp for turister igjen. Det kryr av mennesker i gatene, og det er egentlig litt godt å se.

I morgen ser ut til å bli en litt roligere dag, så da tenkte jeg å ta med meg Nala på en skikkelig langtur. Hun har vært så tålmodig og flink, så jeg har litt dårlig samvittighet for at jeg ikke har kunnet gi henne de turene hun er vant til. Heldigvis har vi stor hage, så hun har fått ut mye energi der i tillegg til de småturene vi har gått.

Jeg håper du har hatt en super dag, og får en fin kveld videre!

Første høstdag i Roma

Hei dere!

I dag startet jeg dagen med en kjøretur alene i nærområdet. Det føltes litt bedre og lettere i dag, men jeg må ærlig si at det kommer til å ta litt tid for meg å bli komfortabel med å kjøre alene her. Det er så rart at jeg plutselig skal være redd for å gjøre noe så hverdagslig som å kjøre bil, det gjør jeg jo hele tiden i Norge. Jeg har tenkt at jeg skal ta det med museskritt, bare sånn at jeg ikke får en skikkelig ubehagelig opplevelse med det her. Da vet jeg at jeg hadde slitt med å gjøre det senere. Foreløpig prøver jeg å kjøre når det ikke er rush tid, og å ta de veiene jeg er kjent med – så får jeg utfordre meg selv mer etterhvert.

I dag har jeg vært alene store deler av dagen, og det har på en måte gått opp for meg at jeg faktisk har flyttet hit. Jeg har hatt så lite tid til å tenke på det før nå, så det var nesten som en liten vegg som traff meg akkurat i dag. Det er selvfølgelig mest gøy og koselig å komme hit, men det har vært ganske ensomt i dag. Det er godt jeg har Nala med meg. Siden jeg har følt meg litt nede har jeg fokusert på å bare ta det helt med ro. Jeg har ligget lenge i sengen å lest i boken min, og sett ut på den vakre utsikten fra soverommet vårt.

Nala og jeg har vært noen timer ute i hagen også, det hjelper å få litt frisk luft på dager som denne.

Det begynner å bli høst i Roma og i dag var vi nede på 18 grader i huset. Vi har ikke noen mulighet for å varme opp rommene akkurat nå, så jeg har pakket meg inn i et stort pledd på sofaen i håp om å få i meg varmen igjen. Når alle dørene kommer opp vil det forhåpentligvis hjelpe litt på temperaturen.

Nå har jeg pakket meg inn i et stort pledd på sofaen og tenker at jeg skal se litt på tv før jeg går å legger meg. Jeg håper dere har hatt en super dag, og at dere får en kjempe fin kveld videre!

Første kjøretur i Roma

Hei fine!

Herregud, så lettet jeg er over å endelig komme hjem nå! Jeg har nemlig kjørt bil i Roma i dag, og kort oppsummert : fullstendig kaos!! Jeg har alltid sagt at jeg ALDRI skal kjøre bil selv her, men det blir vanskelig nå når jeg skal bo her. Det føles ut som at det ikke er noen regler, filer eller fartsgrenser på veiene her, og skumlest av alt er alle som kommer på scooter innimellom alle bilene. Jeg føler at italienere alltid tar livet ganske med ro, men akkurat på veien har de liksom skikkelig dårlig tid! Uansett – det var ikke lange kjøreturen, men det var veldig deilig å bare få det gjort. Jeg har aldri vært så stresset før i hele mitt liv, og Riccardo var nesten irriterende rolig. Jeg håper jeg klarer å vende meg til denne trafikken snart..

Bortsett fra en stressende kjøretur har jeg fått lurt inn en liten treningsøkt i dag! Det ble bakkeintervaller i egen oppkjørsel, det er en av fordelene med den store hagen vår. Nala ble selvfølgelig helt vill og ville være med på løpingen, så nå sover hun som en stein i sengen sin!

Nå skal jeg hoppe ned i italiensk bøkene her før jeg skal legge meg! Jeg håper dere har hatt en kjempe fin dag, og at dere får en strålende dag i morgen!

God søndag!

Hei!

I går ble det dårlig med oppdatering fra meg. Vi var i byen i mange timer i går, og energien gikk bare helt ut av meg. Målet vårt var å få tak i noen fine kurver til å ha på vaskerommet, men vi fant faktisk ingen som falt noe særlig i smak hos noen av oss. Vi måtte selvfølgelig innom noen klesbutikker når vi først var ute å tittet, og jeg endte opp med å få meg en ny veske. Jeg skjønner ikke hvordan jeg har fått det til, men jeg har klart å ødelegge hele tre vesker under denne flytteprosessen – så til mitt forsvar var det nødvendig med en ny hehe.


I dag var Nala og jeg oppe veldig tidlig, og gikk en lang morgentur i nabolaget. Nala fikk seg en ny venn, og jeg fikk prøvd meg på å snakke litt italiensk. Jeg blir så overrasket over hvor blide og hyggelige menneskene er her, og alle jeg snakker med synes det er gøy at jeg prøver på italiensk. Det er moro!
Etter noen effektive timer på morgenen i dag med rydding og vasking, skulle jeg legge meg ned i sengen i 10 minutter for å slappe av. 10 minutter ble til 2 timer, jeg sovnet selvfølgelig. Så nå har vi tatt det helt rolig de siste timene, og bare kost oss ute i solen. Tenk at vi kan sitte ute å sole oss på denne tiden av året, skikkelig luksus!

Nå skal jeg nyte solen i en liten stund til før jeg må tilbake til husarbeidet! Ha en fin søndag!