Ikke alt gikk som planlagt

Hei dere!
I dag hadde jeg jo hele dagen planlagt på forhånd, jeg skulle ut å øve på innkalling med Nala, bake muffins, dra på valpekurs og velge ut gulv til huset i Roma. Jeg fikk gjort noen av tingene, men i dag skjønner jeg virkelig ikke hvor tiden har blitt av..

Vi startet dagen med en tur i skogen ved der jeg vokste opp. Det var så fint å gå der med Nala, jeg kjenner igjen alle kriker og kroker der. Jeg føler meg skikkelig hjemme der, så jeg gleder meg til Nala og jeg kan gå noen lange fine turer der fremover!

Øvingen gikk også kjempe fint! Nala hører som regel når det er godis å få, hehe. Det virker som om hun også syntes det var deilig å kunne løpe litt fritt uten distraksjoner rundt seg.


Muffinsen ble nedprioritert da jeg så at tiden fløy fra oss, så den har jeg utsatt til i morgen. Da Lisa og jeg skulle på valpekurs kunne vi bare glemme å få start på bilen. Helt snødd inne, og vi måtte til slutt gi opp. Det var kjedelig at vi ikke fikk vært med på første kursdagen med de andre valpene, men det var rett og slett ikke noe vi fikk gjort noe med. Forhåpentligvis blir det bedre vær fremover..

Vi valgte derfor å lage oss en god middag, i dag squash pasta med tomatsaus. Jeg hadde egentlig planlagt wok i dag, men vi var enige om at det kunne vente til i morgen!

Maten ble kjempe god som alltid når det er Lisa som lager den. Det var godt med et varmt måltid etter en stund ute i kulden!

Nå har jeg faktisk tenkt til å ta skikkelig tidlig kvelden her, jeg er rett og slett utslitt. I morgen starter en ny dag i syvtiden, så det er greit å være uthvilt til da!

Jeg håper dere har hatt en fin tirsdag, og får en strålende kveld videre!

Planer for dagen

God morgen fine dere!
I dag har vi en hektisk dag foran oss, men det er bare deilig med litt å holde på med!

Tur i skogen – I dag skal Nala og jeg øve på innkalling i skogen for første gang! Hun er veldig flink til å komme når hun blir ropt på her hjemme, men vi må øve litt ute med distraksjoner også. Jeg har kjøpt inn en langline på 10 meter, så nå skal vi endelig få brukt den!

Lage muffins – Åh, jeg har hatt såå lyst på muffins helt siden jeg fikk det servert hos Andrea forrige uke. I dag skal jeg lage noen enkle Oreo muffins!

Valpekurs – I kveld skal bi på vårt første valpekurs sammen! Jeg skulle ønske at Riccardo var her så han kunne blitt med, men vi får god hjelp fra venninnen min Lisa istedenfor. Det er et stykke å kjøre, så det er godt at jeg har med meg Lisa!

Jeg er skikkelig spent på å se hva vi kan lære og jobbe med til neste kurs, så jeg gleder meg faktisk skikkelig! Nala er en smarting, så jeg føler at kurset er mest for at jeg skal lære hvordan jeg kan trene henne. Det blir også stas for Nala å hilse på søsknene sine igjen, hun kommer nok til å ha det skikkelig moro!

Bestemme og bestille gulv til Roma – I kveld skal vi bestemme gulv til gangen, kjøkkenet og stuen i huset i Roma. Riccardo har sendt meg en link til de forskjellige som vi kan velge mellom, så jeg prøver å se for meg hva som kommer til å passe best! Det er nesten umulig å se for meg når jeg ikke er der å ser hvordan ting er akkurat nå, men jeg prøver så godt jeg kan! Riccardo har god smak, så jeg er tenker at jeg får stole litt på han når det gjelder valg av gulv.

Jeg håper du får en strålende dag! 

Middagsmeny : mandag – torsdag

Hei og hopp!

Dette året har jeg begynt med en ny rutine i håp om å spare penger og å spise litt sunnere i hverdagen. Jeg har nemlig begynt å planlegge middagene fra mandag til torsdag! På den måten tror jeg at vi slipper mindre spontane kjøp og snacks på butikken. Jeg har en dårlig vane med å tenke : nei, i dag tar vi noe enkelt og greit til middag. Sikkert 8/10 ganger ender det da opp med å bli noe med pasta eller pizza. Jeg ønsker å utfordre meg selv til å lage nye retter, også har jeg en liten tanke om å presse inn en dag med fisk i uken. Jeg har vært veldig dårlig på å huske å spise fisk, rett og slett fordi jeg ikke er så veldig glad i det. Nå håper jeg å lære meg til å like det.

På søndagskveldene setter jeg meg ned å lager en oversikt over hva vi kan spise den kommende uken, og en handleliste på alt vi trenger. Jeg prøver å ta mye av de samme ingrediensene løpet av uken, sånn at vi slipper å kaste så mye mat.

Mandag – Grønnsakssuppe

Tirsdag – Wok med kylling

Onsdag – Fiskepanetter med salat

Torsdag – Gulrotsuppe med kylling

På fredager pleier jeg som regel å unne meg selv noe jeg føler for der og da til middag, og da kjøper jeg ofte inn litt snacks og godteri til helgen også.

Det er så deilig å ha en meny å se på så jeg slipper å prøve å være kreativ i butikken hver dag. Jeg koser meg masse med å planlegge og organisere dette, så det har virkelig vært en hit hos oss. Jeg kjenner at jeg blir skikkelig inspirert til å finne nye oppskrifter, og at jeg faktisk gleder meg til å lage mat istedenfor at det skal bli et stress moment.

Er dette noe dere ønsker at jeg skal dele mer av?

Jeg kan jo eventuelt dele noen oppskrifter med dere også?

To dager oppsummert

Heihei!

Nå er det dessverre to dager siden jeg fikk oppdatert her sist! Det er jeg lei meg for, men de to siste dagene har bare flydd avsted..

Fredag : På fredag skulle Nala være hos mormor og morfar imens jeg var på jobb. Toget mitt ble innstilt på morgenen, så det ble litt kaos da jeg skulle slippe av Nala der på vei til jobb. Heldigvis ble vi reddet av mamma som kunne kjøre! Etter åtte timer jobb var det plutselig natta!

Lørdag – Strålende sol! Så deilig det var å gå tur med Nala i det fine været.

 

Etter en fin tur med Nala møtte jeg Lisa for å gjøre en del ærender sammen. Det tok oss nesten hele dagen å få gjort alt vi skulle, så endte opp med å dra rett hjem til meg å lagde taco!
Vi spilte yatzy og drakk vin, så kvelden bare fløy avsted..

Nå ligger vi rett ut på sofaen her, og jeg tror ikke jeg skal flytte meg mye herfra i dag!

Jeg håper dere har hatt og får en strålende helg videre!

 

 

 

 

Kveldsoppdatering fra oss

Heihei!

I dag har jeg hatt en skikkelig slapp dag hjemme med Nala. Hun var helt klart utslitt av dusjingen i går! Hun sovnet som en stein i armene mine da jeg tørket henne i går kveld, og våknet ikke før jeg vekket henne klokken syv i dag tidlig. Etter en rask tur ut og en lynrask frokost, sovnet hun igjen i flere timer. Jeg utnyttet tiden til en treningsøkt, frokost og rakk faktisk å se nesten to filmer før hun våknet igjen. Jeg ble nesten litt bekymret for at hun sov så voldsomt mye, men det virker som om hun er kvikk igjen nå.

Da jeg satt å så på film fikk jeg en intens lyst på godteri, og ransaket hvert eneste skap og hver eneste skuff på kjøkkenet. Altså, du vet den følelsen av å bare måtte ha noe søtt. Den følelsen var helt ekstrem i dag. Det eneste jeg fant var en uåpnet boks med pepperkaker, så jeg klarte å stappe i meg en halv boks! Det kunne jeg angre på i ettertid, fy søren så kvalm jeg ble – haha!

Nå tenkte jeg at jeg skulle legge meg å lese litt i boken min, og forhåpentligvis bli skikkelig uthvilt til jobb i morgen tidlig. Da skal Nala til mormor og morfar en tur, så da vet jeg at hun kommer til å kose seg masse! Det var bare en rask liten kveldsoppdatering fra oss i dag. Vi kommer sterkere tilbake i morgen!

Håper alt er bra med dere, og at dagen deres har vært super! Ha en fin kveld videre!

Viktige dokumentarer

Heihei!

Som jeg har skrevet om veldig mange ganger fra før av har jeg helt dilla på dokumentarer. Jeg elsker å se og lære om alt mulig rart – både uviktige og viktige temaer! Over alle de årene som jeg har sett på dokumentarer, har jeg kommet over en del som jeg virkelig har likt. Mine soleklare favoritter så langt er laget av en som heter Stacey Dooley. Hennes dokumentarer kan du se gratis på NRK.no. Hun fokuserer mye på mennesker, kultur og problemer i verden som vi kanskje ikke er så klar over fra før av. Disse dokumentarene er en veldig grei måte å lære om ting som skjer i verden på. De to nyeste dokumentarene hennes handler om viktige ting som man hører om, men kanskje ikke tenker så mye på i hverdagen.

Kvinnelige selvmordsbombere : Denne traff meg skikkelig i hjertet! I denne episoden besøker Stacey kvinner som har blitt bortført av Boko Haram for å bli selvmordsbombere. Vi får møte mennesker fra alle sider av situasjonen : en kvinne som ble kidnappet (men kom seg unna i siste liten), en jente som meldte seg frivillig som selvmordsbomber og et tidligere medlem av terrorgruppen. En skremmende dokumentar som forteller om den brutale realiteten til mange mennesker.

Filmet mot sin vilje : Huff, enda et viktig tema å snakke om. I Sør-Korea er det oppstått et nytt problem/trend der uskyldige mennesker blir smug filmet i sine mest intime øyeblikk. Folk setter opp kameraer i for eksempel garderober eller toaletter, og videoene blir delt på nettet med andre mennesker. Det er skremmende å se at noen har interesse av å holde på med dette, og å se hvilken effekt det har på menneskene som bor der. Skjer dette i Norge også?

Jeg synes det er viktig at vi som mennesker ser ut fra vår egne lille “boble”, og ser hva som skjer rundt oss i verden. Om du ikke har sett disse dokumentarene allerede, vil jeg virkelig anbefale deg dette! De er ikke for lange, og er enkle å følge med på. Jeg følger i hvertfall alltid med om det kommer noen nye episoder.

Jeg ønsker dere alle en strålende dag videre!

Playdate og prosjekt bade Nala

Hei fininger!

Her er det fullt kaos for øyeblikket, for jeg skal akkurat til å bade Nala for første gang. Hun har slitt en del med flass, så vi har fått en spesiell sjampo fra veterinæren som vi skal bruke i dag. Det morsomme er at det står at den skal virke i 10 minutter. Hvordan får man en valp til å stå stille i dusjen i 10 MINUTTER? Altså, jeg er forberedt på å bli klissvåt fra topp til tå!

I dag har vi hatt en rolig morgen med masse kos og en god frokost. Vi skulle ikke ut av huset før klokken ett i dag, så det var deilig med en lat start. Vi har nemlig vært på en liten playdate med min gode venninne Andrea og hennes nydelige husky Vita. Det var Nala sin første ordentlige playdate, så det var veldig gøy og lærerikt for oss begge. Vita var kjempe flink med henne, så jeg er sikker på at de kommer til å bli skikkelig gode venninner. Nala har i hvert fall storkost seg!

Etter at hundene sovnet begge to tok Andrea frem noen fantastisk gode muffins som hun hadde bakt. De var så gode at jeg måtte skjerpe meg for å ikke spise alle sammen.. Det var godt med litt venninne tid, det har jeg trengt.

Det er mye hundeprat på bloggen om dagen, men det er det som skjer i livet mitt akkurat nå. Etterhvert som tiden går blir jo friheten til å finne på litt andre ting også litt større. Jeg kan ikke beskrive hvor mye jeg gleder meg til varme sommerdager, bare 3 turer om dagen og enda flere playdates som i dag. Nå skal jeg hive meg rundt å prøve på dette dusj prosjektet her, ønsk meg lykke til – hehe!

Ha en fin kveld!

Topp 5 : ting som gjør meg glad

Rutiner 

Jeg er helt avhengig av rutiner for å ha det bra i hverdagen. Først og fremst er jeg et menneske som blir med produktiv og inspirert til å gjøre ting om jeg står opp tidlig. Alarmen min ringer klokken 07.00 hver eneste dag, også i helgene. Selv om jeg helst skulle ligget i sengen noen timer til i det øyeblikket alarmen ringer, vet jeg at jeg blir sur og grinete om jeg “kaster bort” dagen min.

Jeg merker spesielt godt nå som jeg har Nala hvor viktig det er for meg å ha rutiner. Det er den eneste måten jeg får dagen til å gå opp på. Jeg gir alltid maten hennes på faste tider sånn at jeg ca vet når hun kommer til å sove og når hun må ut. Jeg utnytter tiden så godt jeg kan når jeg vet at hun skal sove, da får jeg tid til å blogge, trene og andre ting jeg må gjøre.

Mat/godteri

 Haha, Riccardo mener at jeg alltid blir glad når jeg spiser god mat eller godteri. Om vi har hatt en krangel eller diskusjon går Riccardo å kjøper noe han vet at jeg liker på butikken, da blir jeg visst blid igjen. Godteri og sjokolade er alltid en vinner hos meg.

Frisk luft 

Selv om det frister mest å bare ligge på sofaen noen dager, vet jeg at jeg blir i så godt humør av å ta en tur ut i frisk luft. Jeg gleder meg til Nala blir større og vi kan gå litt ordentlig turer sammen. Det er positivt med å ha hund, du blir tvunget ut av huset uansett vær.

Orden

Jeg får panikk av å ha rot og kaos rundt meg. Jeg står heller to timer å vasker opp før frokost, enn å bare la det stå til etterpå. Jeg vet at jeg er ekstrem på dette, men jeg ser ikke noe negativt i å ha litt orden.

Kvalitetstid med noen jeg er glad i 

Det viktigste punktet på listen, helt klart. Å møte venner eller familie, spise god mat, spille brettspill eller finne på noe annet gøy. Jeg elsker den følelsen av å legge bort mobilen, å nyte tiden sammen med noen jeg er glad i. Jeg kan ikke beskrive hvor mye jeg gleder meg til å samle en god gjeng å feire at corona er over. Jeg elsker å oppdage nye steder, dra på museum eller kino sammen med venner og familie. Da blir jeg skikkelig glad.

Storytime : ferien som gjorde oss til kjærester

Hei fine dere!

I går kveld begynte jeg å bla litt i noen av fotobøkene vi har laget på Fotoknudsen.no. Jeg elsker å se tilbake på alle minnene våres, og å tenke på alle de fine øyeblikkene vi har opplevd sammen. Da jeg bladde gjennom boken fra 2017 kom jeg over noen av bildene fra den første ferien Riccardo og jeg hadde sammen, den turen som egentlig gjorde oss til kjærester. Så tenkte jeg at det er jo egentlig en koselig historie å dele sammen med dere!

I 2017 rett etter at Riccardo og jeg møttes, bestilte Riccardo billetter til meg sånn at jeg kunne komme tilbake til han i Roma. Vi storkoste oss hjemme hos han i noen dager. Så grytidlig en dag vekket han meg å ba meg om å pakke en bag og å ta med pass, for han hadde en overraskelse til meg. Jeg ble selvfølgelig kjempe glad og stresset på samme tid, jeg hadde jo ingen anelse om hva som skulle skje. Jeg kjente han jo ikke så godt enda. Og hva skulle jeg pakke? Etter mye styr fikk jeg pakket en bag og vi satt oss i bilen.


Vi kjørte lenge, flere timer og jeg hadde fortsatt ingen anelse om hva eller hvor vi skulle, Solen varmet, og vi hørte på musikk. Det var skikkelig deilig! Etter hvert begynte vi å svinge av motorveien, på skiltene stod det Toscana og Firenze. Vi kom lenger og lenger ut på “landet”, og vi var omringet av jorder og vinåkre. Til slutt kom vi frem til en stor nydelig Villa med stort basseng, helt omringet av vinåkre. Det var her vi skulle være. Riccardo hadde booket oss inn på toppsuiten med en takterasse. Utsikten var fantastisk.

Etter noen timer med prosecco og utsikt fikk jeg beskjed om å skifte til badetøy, for det var en overraskelse til… og kan dere tro det.. han hadde booket HELE spaet bare for oss! Vi ble servert tapas og drinker. Jeg har aldri følt meg mer som en prinsesse i hele mitt liv. På kvelden ble vi tatt med ned i restauranten der vi nøt en 3 retters middag.

Dagen etterpå dro vi, men ikke hjem. Riccardo tok meg med til Firenze. Der hadde vi hele dagen til shopping, lunsj og å nyte tiden med hverandre. Altså, jeg følte meg så elsket. I Firenze er det en kjent bro med masse gullsmedbutikker, der måtte vi selvfølgelig gå å titte. I en av butikkene så jeg en ring prikk lik en jeg har arvet fra bestemoren min da hun døde. Den betyr så mye for meg. Det eneste problemet er at en av stenene hadde falt av på min, så jeg fikk ikke brukt den lenger. Lite visste jeg at Riccardo gikk å kjøpte den til meg. Den betyr så utrolig mye for meg, så jeg har ikke tatt den av etter at jeg fikk den. Det var på denne turen vi bestemte oss for at vi var kjærester, så den betyr veldig mye for meg. Jeg har veldig lyst til at vi skal dra tilbake til denne villaen til sommeren, det synes jeg vi kan unne oss etter mange måneder fra hverandre..

Trening mellom slagene, og inspirasjon til huset

God kveld fine dere!

Nå har jeg endelig satt meg ned etter en skikkelig hektisk dag her hjemme. I utgangspunktet skulle dette være en relativt avslappet mandag, men det kan jeg love dere at det ikke ble. Etter at Nala og jeg var ute på første tur ut klokken seks i dag tidlig har alt gått i ett, og jeg skjønner ikke hvordan hun fortsatt har energi til å løpe rundt. Jeg er helt tom. Hun har løpt rundt å gjort alt hun ikke skal i dag. Jeg har løpt rundt som en gal for å prøve å passe henne fra å skade seg selv HELE dagen. Jeg som trodde jeg hadde “valpesikret” huset fikk mange nye punkter på listen over ting jeg må sikre nå fremover.

Da hun endelig hadde klart å sovne utpå dagen, tenkte jeg at det var tid til en liten treningsøkt her hjemme. Det varte vel kanskje fem minutter før vi var i gang igjen. Så i dag har jeg trent litt gjennom hele dagen, men jeg er sikker på at det som forbrant mest kalorier var å løpe etter en skikkelig energisk valp. Forhåpentligvis blir det en god natt søvn på oss begge i natt!

Riccardo viste meg litt rundt i huset i Roma i dag, og fy søren så gøy det er å se at det endelig begynner å skje ting! Første bad og gjesterom begynner å bli relativt klart nå. Jeg gleder meg bare helt vilt til å vise dere når alt er klart!! Jeg er så fornøyd med det vi har gjort så langt. Neste prosjekt er vårt hoved bad, walk in closet og soverom. Vi har allerede bestilt og bestemt hvordan de rommene skal se ut, og jeg tror det blir skikkelig fint. Nå har jeg begynt å finne inspirasjon til stuen vår! Jeg kan jo kanskje lage et eget innlegg med bilder og det vi bruker som inspirasjon?

Jeg håper alt er bra med dere, og at dere får en strålende kveld videre!