Migrene og skal vi danse repriser

Hei fine dere!

Akkurat nå ligger jeg rett ut i sengen med lyset av og vinduet på vidt gap. Jeg har kjent det siste døgnet at jeg har hatt en liten hodepine, men i dag smalt det skikkelig. Jeg har ligget på sofaen helt frem til nå å sett på skal vi danse sesong 2019. Jeg fikk ikke med meg så mye av norsk TV da vi bodde i England i fjor, så det har jeg fått tatt igjen i dag. Jeg blir så irritert på meg selv når jeg bare ligger på sofaen hele dagen, og ikke minst rastløs. Jeg hater å føle at jeg kaster bort dagene mine sånn, men i dag var det nok det lureste for at hodepinen skal gå bort fort.

Det blir dessverre ikke noe langt blogginnlegg fra meg i dag, men jeg håper dere får en strålende helg, så oppdaterer jeg dere heller i morgen igjen!

5 ting man kan gjøre med kjæresten

Delta på kurs

Det finnes så mange forskjellige kurs man kan delta på sammen. Det er en fin måte å bli kjent med hverandre på. Er dere glade i mat? – Ta et sushi kurs. Eller hva med et kurs i maling? En opplevelse som dette er også en morsom gave å gi bort! Jeg personlig synes Youwish.no har kjempe mange kule kurs man kan melde seg på.

Finn en felles hobby

Dette henger vel egentlig sammen med punktet over. Finn ut hva dere er glade i å gjøre sammen, og gjerne utfordre hverandre. Er dere sporty, kunstneriske, filminteresserte? Riccardo og jeg fant ut for noen uker siden at vi synes det er gøy å spille badmington sammen, og drar ofte til en park i nærheten av oss for å spille på kveldene. Vi er ikke noe spesielt flinke enda, men vi har det skikkelig gøy sammen når vi gjør det!

Pakk en sekk, og gå en tur

Overrask kjæresten med en skogtur! Pakk sekken med kaffe, sandwicher og kanskje en kakebit? Gå en lang tur sammen til et koselig sted der dere kan sitte å nyte solen. Det er en fin måte å komme seg ut på, også er det jo så koselig.

Ta med restauranten hjem

Har du funnet en ny oppskrift du har lyst til å prøve ut? Gjør det til en koselig greie å spise middag sammen. Jeg elsker når det vi gjør litt ekstra ut av måltidene våres. Vi er glade i å tenne stearinlys, dekke på ekstra fint og vi har ofte litt musikk i bakgrunnen. Da er det mye mer hyggelig å spise sammen, og det føles kanskje litt som å dra ut – bare mye billigere!

Spill et brettspill

Vi elsker å spille forskjellige spill sammen, kort, yatzy eller brettspill. Det er en fin måte å unngå å sitte foran en skjerm hele kvelden.

Vindusshopping og café besøk

Hei dere!

I dag har jeg hatt en helt super dag sammen med Lisa. Vi startet dagen på en søt liten café i Ski for å ta oss en kopp kaffe og bare snakke litt. Vi ble sittende en stund faktisk, så det var veldig koselig.

Senere gikk vi på en shoppingrunde på kjøpesenteret, det var mer en inspirasjonstur på interiør så ingen av oss kjøpte noe særlig. Uansett var det veldig gøy å se litt rundt å bli inspirert til hvordan vi skal gjøre det hos oss i Roma fremover. Det er gøy dra på inspirasjonsturer med Lisa for hun har en veldig god sans for detaljer og interiør. Det hjelper meg med å se ting som jeg kanskje ikke hadde sett alene. Hun blir nok pent nødt til å bli med på noen shoppingturer i Roma når vi flytter inn, haha.

De siste dagene har jeg vært skikkelig inspirert til å male, så nå tenkte jeg å fortsette på et maleri som jeg startet på i går. Foreløpig vet jeg ikke helt hvor bra det blir, men det virker liksom som en terapi for meg å male. Det føles liksom ut som at jeg ikke tenker på noen ting, men bare konsentrerer meg om bildet og musikken jeg hører på. I en hektisk hverdag er det godt å kunne koble litt av noen ganger.

Ha en fin kveld!

Oppussing av huset i Roma – gjesterom

God morgen fine dere!

I dag skjer det noe gøy som jeg har gledet meg små lenge til ; vi skal endelig begynne med å pusse opp huset i Roma. Vi har jo egentlig vært i gang en stund, men foreløpig har det bare vært bytting av rør, flytting av vegger og sånne “kjedelige” ting. Vi starter i dag i den ene enden av huset (et av to gjesterom), og jobber oss bortover. Nå tenker kanskje dere : hvordan kan dere pusse opp når dere ikke er i Roma? Vel, vi er så utrolig heldige å ha snille folk rundt oss som har gått i butikker på FaceTime og vi har kunnet velge alt av fliser og farger utifra det. Litt kaotisk, men jeg tror det blir veldig bra til slutt. Siden jeg ikke har noe særlig bilder av det rommet skal jeg prøve å forklare så godt jeg kan..

Vi starter som sagt med det ene gjesterommet vårt. Takhøyden er på rundt 4 meter høyt, og rommet er kvadratisk og relativt stort. Det har sitt eget bad, som vi også begynner å pusse opp nå snart. På soverommene har vi tenkt å holde vegger og gulv så nøytrale som mulig, sånn at vi heller kan bytte farger på detaljene i rommet : gardiner, puter osv. men siden dette er et soverom ønsker jeg også at det skal være en varm tone i veggene, så vi har tenkt på en type lys beige som på bildet jeg fant på google under her. Vi elsker også ideen om å ha en mørkere farge på veggen bak sengen.

Gulvet på rommet er en mørk brun farge som kan minne litt om den på bildet. I taket er det så utrolig fine rosetter og detaljer, så jeg håper på å få opp en lysekrone der etterhvert. Jeg er ikke 100% sikker på hvor lang tid det vil ta før rommet er klart, men jeg vil anta at både badet og rommet er klart på noen uker.

Altså, dere aner ikke hvor mye jeg gleder meg til dette huset er ferdig, og vi endelig kan flytte inn. Det føles ut som evigheter siden vi begynte å pusse opp i mars, så ble det jo en ganske lang pause i prosjektet på grunn av corona også da. Forhåpentligvis er alt klart om ca et år, men jeg har en liten følelse på at det kan ta lenger tid.. Vi skal endre hele hagen også, så vi må nok smøre oss med tålmodighet fremover. Uansett så har vi veldig mye spennende og morsomme prosjekter foran oss, som jeg gleder meg til å ta dere med på! Jeg skal selvfølgelig legge ut bilder/video så dere også skal få se, og kanskje dere kan komme med tips til hva dere ville gjort?

Har dere noen forslag til hva dere ville gjort så gi meg gjerne beskjed, vi tar imot alle de tipsene vi kan få!

Mine favoritter

Hei dere!

Jeg så gjennom arkivet mitt fra et år tilbake å så at jeg hadde laget et morsomt innlegg om diverse av mine favoritter, så da tenkte jeg at det hadde vært gøy å gjøre igjen. Fortell meg gjerne om du har noen av de samme, eller kanskje noen andre favoritter enn meg!

Favoritt parfyme – Chloe Love Story. Funfact; denne parfymen kjøpte jeg faktisk for første gang på flyplassen på vei til Roma i 2017, da jeg møtte Riccardo for første gang. Kanskje det er derfor vi er så glade i den begge to?

Favoritt matrett – Jeg tror alle som kjenner meg vet at jeg ELSKER pasta, haha. Soleklar vinner.

Favoritt drikke – Sjokolade melk. Det er seriøst noe av det beste jeg vet.

Favoritt hobby – Hm, jeg går ganske ofte inn i perioder der jeg er veldig glad i å gjøre en ting, men så blir jeg lei etter en stund å da går jeg over i noe annet. Så mine hobbyer endrer seg ofte, men kommer ofte tilbake igjen. Akkurat nå maler jeg en del.

Favoritt farge – Blå

Favoritt sted –  Det er noe magisk med det stedet man har vokst opp, man kjenner seg aldri så hjemme som der. Jeg føler at jeg kjenner hvert eneste tre og hver eneste stein rundt det huset, så det var veldig trist å skulle gi slipp på det når vi solgte det i 2018.  Riccardo og jeg har snakket om at vi veldig gjerne skulle kjøpt det tilbake en dag om vi får muligheten.

Favoritt dyr – Hund. Det kommer sikkert ikke som et sjokk etter at jeg omtrent ikke har skrevet om noe annet de siste ukene, hehe. Jeg er egentlig veldig glad i de fleste dyr, de gjør meg rolig og glad.

Favoritt årstid – Siden jeg er så veldig glad i julen veier det veldig opp for å velge vinter, men jeg liker lange varme sommerdager best.

 

Favoritt app – Akkurat nå har jeg begynt med en ny app som heter Duolingo for å lære meg italiensk. Virkelig å anbefale om du skal lære deg et nytt språk! Den er helt gratis, og lærer bort på en morsom måte.

Favoritt merke – Dior.

Favoritt klesbutikk – Gina tricot, Zara, Nelly og Nakd som jeg kommer på i farten. Jeg handler ofte klær når jeg er ute å reiser, så mye av klærne mine husker jeg ikke helt hvor jeg har kjøpt.

Favoritt spill – Vi har et skikkelig morsomt brettspill her hjemme som heter word fight, det er nesten litt som Scrabble bare med en morsom vri. Vi er jo veldig glade i å samle familie og/eller venner for å spille brettspill sammen, så vi har ganske mange morsomme spill. Kanskje jeg skal lage et eget innlegg med noen anbefalinger på brettspill?

Hva er dine favoritter?

Min dag via telefonen

God kveld! Jeg håper alt er bra med dere, og at dere har hatt en bra start på uken så langt!

Jeg har hatt en veldig fin dag, og har fått gjort mye som trengte å gjøres i huset. Dagen min startet klokken 7 da jeg våknet av meg selv rett før vekkerklokken begynte å ringe. Det er nesten litt skummelt hvordan kroppen bare vet tidspunktet du pleier å våkne opp på. Uansett – det ble en ganske rolig morgen for min del med en god omelett til frokost, og noen kopper kaffe før jeg gikk løs på rydding av hus. Det var deilig å ha god tid på morgenen i dag, siden jeg ofte har hektiske dager. Etter et par timer hjemme fant jeg ut at jeg skulle dra i noen butikker for å se etter litt Halloween/høst dekorasjoner til huset. Primært var jeg på jakt etter litt servietter, lys og gresskar til å ha ute på trappen. Jeg elsker å pynte i huset til alle mulige høytider, så jeg gikk egentlig bare rundt å koset meg når jeg tittet i butikkene.

Jeg har faktisk helt glemt å ta bilde av de tingene jeg kjøpte, så det får jeg gjøre så dere får se i morgen! Det ble vel egentlig mest titting i butikkene, og ikke så mye handling. Men jeg fant noen søte servietter med gresskar på, og litt diverse høstfargene lys til å ha inne.

Jakten på gresskar var faktisk litt verre enn jeg hadde sett for meg, for jeg fant nesten bare helt grønne gresskar i butikkene. Jeg var innom to forskjellige matbutikker og en plantasje, så det var jo litt merkelig. Det er mulig at jeg er veldig tidlig ute før Halloween så jeg tenker å ta en ny runde i andre butikker om noen dager.

I hele dag har jeg gått å lystet på Crostata (den italienske kaken dere finner oppskrift på HER). Jeg er egentlig ikke noen stor fan av kaker, men akkurat denne kaken er jeg virkelig svak for. Etter å ha tenkt på den i en stund bestemte jeg meg for at jeg bare måtte unne meg den i dag. Så da ble det brått litt kakebaking også.

Nå på kvelden har jeg hatt Lisa på besøk, vi har laget middag sammen og bare skravlet masse. Jeg er så glad for å kunne se henne igjen etter en lang stund fra hverandre.

Selv om dagen har vært veldig fin, kjenner jeg at det skal bli godt å legge meg ned en times tid på sofaen med en serie og beina litt høyt. Det er også mulig jeg klarer å lure til meg et lite kakestykke til, hehe.

Ha en fin kveld videre!

Crostata – en italiensk kakeoppskrift

Hei fine dere!

I dag våknet jeg opp med skikkelig lyst på en kake som moren til Riccardo pleier å lage til oss i Roma. Det er en italiensk kake som kan minne litt om ballerinakjeks, om det gir mening? Uansett, den er helt fantastisk god, og en av mine absolutte favoritter! Oppskriften har jeg fått av moren til Riccardo, og den er super enkel å lage. Og siden jeg elsker den så mye, så tenkte jeg at jeg skulle dele den med dere også.

Dette trenger du :

4,5 dl mel

1,5 dl sukker

130 g smør

4 eggeplommer

1 sitron

 1/2 glass syltetøy 

Start med å sette på ovnen på 180 grader over og undervarme. Deretter setter du ut smøret og eggene på kjøkkenbenken så de blir romtemperert. Finn så frem en bakebolle å putt både mel og sukker i, og etter det kan du ta oppi de 4 eggeplommene. Del sitronen i to og press ut saften av den ene halve over bakebollen din, og etter dette kan du putte oppi alt smøret. Nå er det bare å kna det godt sammen med hendene dine.

Så skal du finne frem en kakeform og putte bakepapir i bunnen av den, du kan også smøre sidene av formen med smør så kaken ikke setter seg fast. I bunnen av kakeformen skal du lage et ikke alt for tykt lag av deigen – husk at du trenger hvertfall halvparten av deigen dekorasjoner senere i oppskriften. Press deigen ned i kakeformen så det blir en jevn og fin bunn. Nå skal du finne frem et glass med syltetøy, og du kan velge akkurat det syltetøyet du liker best. Som regel går jeg for jordbærsyltetøy, men akkurat i dag har jeg aprikos. Du kan smøre ut ca halvparten av glasset ut over kakebunnen din.

Så kommer den delen som tar lengst tid ; dekorere toppen av kaken. Jeg pleier å rulle sammen resten av deigen til like tykke linjer, for så å dekorere i et type diamantmønster. Her kan du egentlig ikke gjøre feil, så det er bare å dekorere slik at du synes den blir fin. Streker, diamantmønster eller firkanter spiller ingen rolle. Når du er helt ferdig med å lage toppen av kaken, er det bare å sette kaken rett inn i midten av ovnen i ca 35-40 minutter. Husk at når du tar ut kaken er det greit å ha en rist å sette kakeformen på, la den gjerne hvile der en listen stund før du tar kaken ut av formen. Jeg lar alltid kaken bli helt kald før jeg spiser den slik at den blir crispy nesten som en kjeks.

Absolutt alle generasjoner i min familie elsker denne kaken, så den har blitt en megahit hos oss. Siden den tar så kort tid å lage er den også helt super om man plutselig skal få besøk osv. Jeg håper dere likte oppskriften, og at dere ble inspirert til å prøve å lage den! Gi meg gjerne beskjed om hvordan din kake ble!

Valp – forberedelser

Hei, og god kveld!

I dag har jeg virkelig satt i gang med prosjekt valpe forberedelser, og som jeg gleder meg!! Min gode venninne Andrea har vært innom i dag med to kjempe fine bur som vi kan arve fra hennes hund Vita. I tillegg til det hadde hun med både refleksvest og et bånd som passer perfekt i valpetiden! Dette var jo helt supert for oss som sikkert må bytte ut dette etter noen måneder uansett, da han har vokst ut av det. Et bra tips til alle dere som skal få dere en hund: spør de rundt dere om de har noe utstyr som dere kan arve. Der er det mye penger å spare!

Etter å ha gått gjennom handlelisten vår og luket ut en del ting som jeg fant ut at vi egentlig ikke trengte, ser handlelisten vår foreløpig slik ut:

Mat/drikke skål

– Matte til å ha under skålene

– Teppe

– Leker/bamser

– Seng

– Sele/halsbånd

– Bilbur/sele

– Grind til å ha rundt peisen

Jeg har bestemt meg for å slette hele handlelisten fra nettet, og bare dra i fysiske butikker. Det er første gangen vi får valp begge to, så det greit med veiledning og hjelp i forhold til hva vi skal kjøpe. Det er jo faktisk en veldig koselig ting å gjøre sammen med Riccardo, så får han blitt med å bestemme litt han også – hehe!

Min fine hund Ludvik som dessverre gikk fra oss i 2015.

Jeg tar gjerne imot tips til ting vi bør huske å kjøpe, og/eller erfaringer fra deg som har hatt valp før, det vil nok være til stor hjelp for en kontrollfreak som meg!

Ha en fin kveld!

Topp fem : Serier

Hei fine dere!

På kveldene holder jeg gjerne av en times tid for å slappe av med en serie eller film, ofte sammen med Riccardo også. Jeg synes noen ganger at serier kan bli litt kjedelige når jeg kommer litt ut i dem, så ofte slutter jeg å se på dem midt i. Jeg har likevel noen serier jeg ikke kan få nok av, og i dag tenkte jeg å dele dem med dere!

 

90 days to wedding 

Jeg har nevnt denne serier for dere før og jeg gjør det igjen, jeg har helt hekta. Kort fortalt handler denne serien om amerikanere som forelsker seg i noen fra et annet land, og de søker et forlovelse visum. De har 90 dager sammen i USA før visumet går ut, og de må gifte seg løpet av disse dagene. MYE drama. Jeg ser dette på Dplay.

 

Åndenes makt

Jeg elsker åndenes makt, jeg synes det er såå spennende!! Jeg tror jeg har sett alle episodene fra de siste 5 sesongene. Jeg ser også dette på Dplay.

 

What we do in the shadows

Dette er en serie jeg nettopp har begynt å se på HBO. Det var egentlig broren min som tipset meg om denne i sommer, og nå har jeg hatt en del tid til å begynne å se på den. Det er en horror komedie serie som er laget som om det skulle vært en dokumentar om fire vampyrer som bor i New York. Den er faktisk skikkelig morsom, Riccardo og jeg ler så godt når vi ser på den sammen.

 

Vikings

Vanligvis mister jeg interessen for serier når jeg har kommet litt ut i dem. Jeg tror ikke det er mange serier som jeg faktisk fullfører, bortsett fra Vikings. Altså, jeg ELSKER denne serien. Vi ser Vikings på Viaplay.

 

Stacey Dooley – Dokumentarserier

På NRK under kategorien dokumentarer finner du navnet Stacey Dooley. Hun har noen av de beste dokumentarene jeg har sett. Hun belyser viktige temaer samtidig som at de er veldig lette og spennende å se på. Jeg har lært masse av å se på hennes dokumentarer.

One of those days

God søndag!

I dag ble jeg liggende i sengen i over en time før jeg klarte å stå opp, kroppen ville liksom ikke i dag. Det er nok en blanding av regnværet som bøtter ned utenfor, og savnet av Riccardo. Det høres nok dramatisk ut at jeg blir så nedfor av at han har dratt tilbake til England, men det som virkelig gjør meg stresset er å ikke vite når jeg får se han igjen. Corona situasjonen ser ikke bra ut verken i England, Italia eller Norge, og det kan gjøre at det blir vanskelig for han å komme tilbake hit etter jobb. De hadde visst fjernet mange flyvninger fra basen hans nå, så vi får bare krysse fingrene for at det ordner seg på et eller annet vis.

 

 

 

Jeg føler meg litt bedre allerede nå, det hjelper nok på å vite at jeg skal gjøre mye gøy i dag. Kusinen min med hennes familie har kommet hele veien fra Bergen, så i dag skal jeg ha en hel dagen sammen med dem. Vi skal også spise middag sammen hos besteforeldrene mine i kveld (som jeg faktisk ikke har sett på noen uker). Denne dagen skal nok bli bra.

Det var bare en rask liten oppdatering fra meg! Bloggen blir nok ikke like dyster fremover, for jeg vet at dagene blir lettere og lettere etterhvert. Uansett synes jeg det er viktig å dele både de gode og de dårlige dagene.

Jeg håper dere får en super søndag!